Menu
in

Eskiden Kullanılan Şifalı Bitkiler

ESKİDEN KULLANILAN ŞİFALI BİTKİLER

İnsanlar şifayı bazen alternatif tıpta bulabiliyor. Alternatif tıpta kullanılan birçok şifalı bitki vardır. Eski zamanlarda özellikle tıbbın bu kadar gelişmemesi zorunlu olarak şifalı bitkilerin kullanılmasını mecbur kılıyordu. Eskiden Kullanılan Şifalı Bitkiler aracılığı ile insanlar sağlığına kavuşuyordu. İnsanlar yaşadıkları birçok sağlık problemine kolay bir şekilde ulaşabildikleri şifalı bitkiler ile çözüm buluyordu.

Hangi Şifalı Bitkileri Kullanabilirim?

Günümüzde de Eskiden Kullanılan Şifalı Bitkiler birçok kişi tarafından şifa kaynağı olarak görülüyor. Yonca, kısık otu, anason, kakule, meyan, kızıl yonca, kişniş, kedi nanesi gibi bitkiler birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Örneğin kısık otu göz hastalıkları tedavisinde tercih ediliyor. Kaynatılmamak koşulu ile ılık suda demlenen kısık otu göz hastalıkları ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılıyor. Yonca bitkisi de yine böbrek iltihapları ve idrar yolu enfeksiyonları rahatsızlıklarında önemli bir şifa kaynağıdır. Özellikle iç Anadolu Bölgesi’nde yonca üretimi yaygındır. Dünyanın yonca ihtiyacının büyük bir kısmını Aksaray ili karşılıyor.

Şifalı Bitkiler Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eskiden Kullanılan Şifalı Bitkiler her ne kadar sağlığa yararlı etki gösterse de bir uzman kontrolünde tüketilmeyen bitkiler sağlığa zararlı etkiler gösterebilir. Örneğin bir bitkinin içerisinde bulunan bir madde kronik rahatsızlığı olan ve sürekli ilaç kullanmakta olan kişilerde yan etki gösterebilir. Bitkisel tedavi yöntemlerine başvurmadan önce muhakkak bir uzman kişiden konu ile ilgili bilgi almak önem arz ediyor.

Leave a Reply

Exit mobile version