in

SevmedimSevmedim

Gerçekten saç çıkaran bir şey var mı?

Gerçekten saç çıkaran bir şey var mı?

Gerçekten ‘Gerçekten saç çıkaran bir şey var mı?’ mümkün mü böyle bir şey? Kim istemez ki rapunzel gibi saçları olsun kuleden salsın ve prensine kavuşsun. Lakin 21.yüz yılın çeyreğindeyiz ne masallar var ne prensler nede prensini bekleyenler. Hem şart mı uzun saçlı olmak kısa saçlı olunca prenses olamıyor muyuz?

İçerik Tablosu

Akıllardaki bunca soruyu bir kenara bırakıp konumuza dönmemiz gerekirse kadın, erkek, genç, yaşlı tüm insanlar görünüşüne dikkat eder kendini sever ve beğenir. Kimi kaşını, kimi gözünü kimi dişin kimi saçını. Hepimizin gördüğü güzellikler farklı farklıdır.  Dış görünüşümüzde ilk dikkat çeken yerlerimiz saçlarımızdır. Her insan saçlarının güzel, bakımlı, gür olmasını ister. Fakat hayat şartları, stres, hava, genetik faktörler gibi birçok etmenin etkisiyle saçlarımız ilk zamanki halini kaybeder. Saç nedir, saç nasıl oluşur, gerçekten saç çıkaran bir şey var mı, saçlara nasıl bakılır gibi sorularımıza yanıt aramaya başladık.

Saç nedir ve nasıl oluşur?

Saç insanların baş üzerinde kafa derisi ya da saç derisi denilen kırımda bulunan kıl kümesidir.  Bu kümeye saç denilir. Saç diğer kıl kümelerimizden farklı olarak hepsinden daha hızlı uzar. Saçımız temel yapısında keratin olarak bilinen özel bir proteinden ve saçı koruyan yağ bezelerinden çıkan lipitlerden oluşur. Saça doğal rengini veren ise pigment olan melanin içerir. Saçın gövdesinde üç ana birim vardır: kütikül, kortex, medulladır. Saçımızı saç yapan ana unsurlar bunlardır.

Saç bakım önerileri

Gerçekten saç çıkaran bir şey var mı soruna çok çeşitli yanıtlar verebilmemiz mümkündür. Saçın güçlü olması, gür olması, saç kaybının yaşanmaması için pek çok farklı alternatif yol vardır. Bunları denemeden önce bir hormon testi yapmakta fayda vardır. Daha sonrasında bu bakım aşamalarını izleyebilir. Herkesin cilt yapısı, saç yapısı aynı parmak izlerimiz gibi farklı farklıdır. Önce kendimizi tanımalıyız bize ne iyi gelir sorusuna iyi bir cevabımız olmalıdır. Bitkisel yağlar, vitamin takviyeleri, özel saç kürleri, saç maskeleri, keratin beslenmesi gibi çeşitli bakımlar yapılabilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments