Menu
in

Hasretinden Prangalar Eskittim Ne Demek

HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM NE DEMEK

Hasretinden Prangalar Eskittim Ne Demek sorusu bu cümleyi ilk defa duyan birçok kişi tarafından soruluyor. Bu tabiri edebiyatımıza şair Ahmet Arif kazandırmıştır. Ahmet Arif’in yazmış olduğu hasretinden prangalar eskittim şiiri birçok şarkıcı tarafından da kullanılmıştır. Pranga eski zamanlarda hapishanelerde özellikle ağır mahkumların ayaklarına takılan zincirin adıdır. Şair yazmış olduğu dizelerde her ne kadar mecazi bir şekilde hasretinden prangalar eskittim dizelerini dile getirse de burada sevgiliye duyulan özlemden söz etmiştir.

Hasretinden Prangalar Eskittim Sözü Nerede Geçiyor?

Şair Ahmet Arif’in piyasaya çıkarmış olduğu şiir kitabında Hasretinden Prangalar Eskittim Ne Demek sorusunun cevabı aslında açık bir şekilde verilmiştir. Ayrıca şair birçok şiirini seslendirmiş olduğu ses kasetine de hasretinden prangalar eskittim adını vermiştir. Şarkıcı Ahmet Kaya da Ahmet Arif’in bu şiirini besteleyerek güzel yorumu ile okumuştur. Edebiyatımızda direkt olarak anlatılamayan birçok olay ve durum şiirlerle ve sözlerle anlatılmıştır.

Hasretinden Prangalar Eskittim Sözleri Ne Anlama Geliyor?

Hasretinden Prangalar Eskittim Ne Demek sorusunun cevabını en iyi Ahmet Arif’i anlayarak bulabiliriz. Mecaz bir söyleyiş ile sevgilisine duyduğu hasreti dile getiren Ahmet Arif yazmış olduğu şiirle hala günümüzde adından söz ettiriyor. Şairin piyasaya çıkardığı şiir kitabı kısa süre içerisinde takdir toplamıştır. Ardından şair kendi sesinden kayda aldığı şiirleri ile okuyucularını radyo ortamında buluşturmuştur.

Leave a Reply

Exit mobile version