Menu
in

Karın Neden Guruldar? Karından Ses Gelmesi

Karın Neden Guruldar?

Karın neden guruldar? Belli bir şekilde hissettiğinizde yemek yemenizin nedeni birçok insan için cevaplanması zor bir soru olabilir. Neden belirli bir şekilde hissettiğimiz veya davrandığımız hakkında pek çok teori var. Bu gerçekten bir gizem ve kendiniz için gerçek cevabı bulmanın tek yolu deney yapmak. Yeni şekillerde yemeye çalışın ve işe yarayıp yaramadığını görün. Değilse, sizin için neyin işe yaradığını bulana kadar tekrar deneyin ve karnınızın hala daha acıktığınızda guruldayıp guruldamadığını mutlaka kontrol edin.

Mideniz vücudunuzun en büyük organlarından biridir ve size vücudunuzun temel işlevlerinin çoğunu veren hormonları üretir. Örneğin, yiyeceklerimizi sindirmek ve ölü bedenlerimizi enerjiye dönüştürmek için asitler yapar. Yağları enerji olarak depolar, yediğimiz yağları sindirir. İhtiyaç duyduğumuzda vücudunuzun enerji üretmesine yardımcı olmak için kan dolaşımınıza kimyasallar salıyor ve karaciğeriniz tarafından sorunsuz çalışmasını sağlamak için bazı kimyasallar bile kullanılıyor. Mideniz kendi kendine yeten bir makine gibidir ve işini çok iyi yapar, ancak bazen işler ters gider ve düzgün çalışmakta zorlanır.

Karın guruldamasının en yaygın nedenlerinden biri aşırı yemek yemektir ya da çok uzun süre aç kalmış olmaktır. Midemizin çalışmak için sınırlı bir alanı vardır ve sistemin kullanabileceğinden daha fazla yediğimiz zaman, düzgün çalışmakta zorlanır. Karnınızın guruldamasının bir başka nedeni de gün içinde çok fazla yemek yemiş olmanız ve bunun üstüne geceleri yeterince dinlenememenizdir. Gecede sekiz saat uyumak, midenize gün içinde tükettiğiniz fazladan kalorileri atması için zaman tanıyacak ve midenizin yiyecekleri yeniden sindirmesini kolaylaştıracaktır. Çok yemek yediğiniz halde geceleri yeterince uyuyamıyorsanız, yemekten sonra kısa bir şekerleme yapmanın sabahları daha iyi hissetmenize yardımcı olup olmayacağını görmelisiniz.

Bir başka karın guruldamasının nedeni de çok sayıda asit ağırlıklı yiyecek ve içecek tüketmek olabilir. Özellikle kola, soda gibi gazlı içecekler midede şişkinliğe yol açarak karnınızın guruldamasına yol açabilir. Bu durum toplum içerisinde meydana geldiğinde sizi çok rahatsız edebileceği için sık sık gerçekleştiğini fark ettiğinizde dışarıda zaman geçirirken asitsiz içerikleri tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Leave a Reply

Exit mobile version