Menu
in

Limon Yağı Faydası Var Mı Nelerdir

Limondan ve sağladığı faydalardan hepimiz haberdarız. Peki, limon yağı hakkında yeterince şey biliyor muyuz? Her şeyden önce limon yağı diye bir yağın ve bunun birçok faydasının olduğundan haberdar mıyız? Limon yağı limon kabuğundan elde edilen çok güçlü bir anti-mikrobiyaldir. Limon yağı faydası birçok farklı alanda karşımıza çıkmaktadır. Sizlerde limon yağının neye iyi geldiğini ve en doğru şekilde nasıl kullanıldığını merak ediyorsanız gelin bunlara birlikte bakalım.

Limon yağı uçucu yağlar arasında yer alan çok güçlü bir mikrop öldürücüdür. Kullanım alanı oldukça geniştir. Limon yağını sürekli olarak evlerinizde bulundurmanız faydanıza olacaktır. Sindirim sisteminden cildinize, kilo kontrolünden ağız sağlığınıza kadar birçok alanda size faydalar sağlamaktadır. Sağlığınızla birlikte evlerinizde temizlik konusunda da faydalı olacaktır.

Limon yağı faydası ve en doğru kullanımlarına yönelik birçok bilimsel sonuç bulunmaktadır. Sizlerde herhangi önemli bir alerjik reaksiyonunuz ya da sağlık sorununuz yoksa limon yağını güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. İşte mucizevi limon yağı faydası ve hem evinize hem de vücudunuza kazandırdıkları;

Mide Bulantısını Hafifletir

Hamileler ilk dönemlerinde genellikle mide bulantısı sorunu yaşamaktadır. Bu dönemler de ya da var olan mide bulantısı sorunlarınızda en etkili ve doğal ilaçlardan birisi olan limon yağını kullanabilirsiniz. Az miktarda bir suya karıştıracağınız birkaç damla limon yağı faydası mide bulantınızın önüne geçecektir.

Cildinizi Besler

Eğer zarar görmüş, yıpranmış ve yorgun bir cildiniz varsa limon yağı kullanabilirsiniz. İçerisinde var olan içeriklerle cildinizi besleyen limon yağı aynı zamanda sivilcelerinizi azaltacaktır. Kuru ciltlere yoğun bir nem kazandıran bu yağ güçlü antioksidan etkisi ile cilt yaşlanmasını geciktirecektir.

Sindiriminizi Düzenler

Limon yağı faydası sindirim sistemleriniz için de oldukça önemlidir. Eğer gastrit ve kabızlık gibi sorunlarınız varsa ya da rutin sindirim düzensizlikleri yaşıyorsanız her gün düzenli olarak birkaç damla limon yağı kullanabilirsiniz. Bu sayede sindiriminizi düzenleyecek ve size daha kaliteli bir yaşam sunacaktır.

Ahşap Ve Gümüş Cilası

Evlerinizde kararmış gümüşleriniz ve cila isteyen ahşap aksesuarlarınız varsa limon yağı kullanabilirsiniz. Yaklaşık 10 damla kadar limon yağı ile ıslattığınız bezlerinizle kararmış gümüşlerinizi silebilirsiniz. Yine matlaşmış ahşaplarınızı temizlemek ve parlatmak için limon yapı kullanabilirsiniz.

Leave a Reply

Exit mobile version