Menu
in

Ofansif mizah ne demek nasıl yapılıyor

Ofansif kelimesi İngilizce offensive kelimesinden gelmektedir. Bu kelime sözlük anlamına göre saldırgan ve hatır kırıcı demektir. Bu anlamdan yola çıkarak ofansif mizah ne demek ve nasıl yapılıyor şeklinde bazı merak uyandıran konular ortaya çıkmaktadır.

Ofansif mizah aslında 1960’lardan bu yana birçok temsilci ile hep var olmuş bir mizah anlayışıdır. Her ne kadar son dönemlerde sosyal medyada kullanım sıklığında bir artış olsa da, bu mizah türü sosyal medya ile var olmamıştır. Sosyal medya kullanımının ofansif mizaha katmış olduğu şey sadece onun çok daha sık kullanılabilir olmasıdır. Ofansif mizah ne demek sosyal medya ile kendini daha iyi göstermiştir.

Ofansif mizah ne demek diye merak edenler için kelime anlamında da anlaşıldığı gibi saldırgan ve hatır kırıcı tavırların mizahi olarak ele alınması ile yapılmaktadır. Ofansif mizah her şeye karşı yapılabilmektedir. Sadece sosyal medyada görüldüğü şekli ile güce, iktidara, dogmalara yapılmaz. Ofansif mizah saldırgandır ve bunu yapan insanlar için bir ayırım yoktur. Felakete, ırka, inanca, iktidara, hassaslık içermesi gereken her olguya, her duyguya ve her harekete karşı yapılabilmektedir. Ve maalesef bugün dünyanın hiçbir yerinde Ofansif mizah ne demek ve sınırları nasıl çizilecek konusunda söz sahibi olan bir otorite yoktur.

Ofansif mizah anlayışı aslında çoğu kez kabul edilmemektedir. Karşı tarafın aslında bir mizah olarak değerlendirdiği ve yaptığı her yaklaşım size göre mizah olmayabilir. Böyle bir mizah anlayışını kabul etmiyor olmanız bu mizaha maruz kalmayacağınız ya da onu yok sayabileceğiniz anlamına gelmemektedir.

Ofansif mizaha gülünür mü

Ofansif mizah ne demek bilenler ve bunun gerçekten bir mizah anlayışı olduğunu algılayabilen kişiler için evet, ofansif mizaha gülünebilir. Ancak bunu algılayabilen, Ofansif mizah ne demek diye bilen ve en önemlisi bunu kabullenebilen insan sayısı oldukça azdır. Ancak bu tamamen özgür bir davranıştır. Beğenseniz, de, beğenmeseniz de, gülseniz de, itici de bulsanız bu bir mizah türü olarak 1960’lı yıllardan bu yana kabul edilmiştir. Ve o günlerden bugünlere gelebilen çok değerli temsilcileri vardır.

Leave a Reply

Exit mobile version