in

Progestoron Yüksekliği

PROGESTORON YÜKSEKLİĞİ

Progestoron hayvanlarda ve insanlarda adet döngüsünün sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi ve gebelikte önemli rol üstlenen bir hormondur. Progestoron hormonunun vücuttaki asıl görevi hamilelik için vücudun hazır hale getirilmesidir. Progestoron seviyesi düşük olan kadınların gebe kalma ihtimalleri de düşüktür. Progestoron seviyesi yumurtlama ve hamilelik dönemlerinde Progestoron Yüksekliği olarak bilinir. Sürekli olarak adet gören ve Progestoron seviyesi beklenenin altında olan kadınların zaman kaybetmeden bir uzman hekime görülmesinde fayda vardır.

İçerik Tablosu

Progestoron Testi Neden Yapılır?

Kısırlık durumunun nedenlerini araştırmak için Progestoron testi yapılabiliyor. Adet döngüsü sürecinde Progestoron seviyesi değişiklik gösterir. Farklı yöntemler kullanılarak kesin sonuca varmak için Progestoron testine de başvurulur. Kadınlarda yumurtlama döneminin verimli geçip geçmediğini Progestoron Yüksekliği ortaya koyar. Gebe olma ihtimali olmayan kadınlarda anormal durumların ortaya çıkarılabilmesi için Progestoron testine başvuruluyor. Progestoron seviyeleri yumurtlama dönemlerinde artarak yükselir. Yumurtlama durduğu anda Progestoron seviyesi de yavaş yavaş düşmeye başlar.

Progestoron Seviyesi Hakkında

Progestoron seviyeleri baş ağrısı, migren, psikolojik bunalmalar, adet döngüsünde meydana gelen düzensizlikler ve sık sık adet kanaması hissi durumlarında aşağı yönlü bir eğilim gösterir. Progestoron Yüksekliği belirtileri mide bulantısı, hafif depresyon, baş dönmesi, uyuşma hissi ve göğüslerde hassasiyet belirtileridir. Sık olarak bu durumları yaşıyorsanız bir kadın doğum uzmanına muayene olmanızda fayda vardır. Progestoron seviyenizi normal veya anormal olma durumuna en doğru kararı uzman hekim verecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments