in ,

Gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar – Gebelikte tsh değeri önemi

Vücudumuzdaki en önemli hormon salgılarından biri olan tsh’ın değeri gebelik süresince önem arz eder. Diğer hormonların da kontrolünü sağlayan bu salgı değeri hamilelik boyunca hassaslaşır ve karmaşıklaşır. Gerçekleşen bu durum gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar arasında endişeye neden olmaktadır. Eğer sizde tsh yüksekliğinden yakınıyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz.

İçerik Tablosu

Gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar, Gebelik Süresince TSH Değeri Kaç Olmaldır?

Gebelik boyunca hormonel olarak yüksek miktarda uyarılan yeni bir döneme giren anne adayları için tsh değeri bir o kadar önemlidir. Gebelikte yaşanan farklı salgılar sonucunda tsh değerlerinde normal değerlerin üzeri değerleri yahut düşük değerler görebilmektedir. Hamilelik süresince hgc hormonu salgılanmaya başlar. Hcg hormonu da tiroid hormonu ile aynı görevleri üstlenen bir hormon salgısıdır. Bu şekilde gerçekleşen durumda ise hcg ve tsh hormonlarının kesişmesi ile gebelikte tsh yükseklği yaşayanlar arasına girmeniz olasıdır. Hcg hormonun vücutta salgılanması tsh değerinin normal değerlinin üzerinde seyretmesine yol açarken aynı zamanda düşük seviyelerde seyretmesine de neden olmaktadır. Belirli uzman doktorlar tarafından kabul görülür değerler ise vardır. Gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar bu değerlere dikkat etmelidirler.

Gebeliğin İlk 12 Haftası Tsh Değerleri Ne Olmalıdır?

Hamilelik süresinin ilk 12 haftasında tsh değeri 2.5 mIU’dan az olmalıdır.

Gebeliğin 18. Haftası ve 24. Haftası Arasında Tsh Değerleri Ne Olmalıdır?

Hamilelik süresinin 18. hafta ve 24. hafta arasında ise 3 mIU’dan az olmalıdır.

Gebeliğin Son 12 Haftası Tsh Değerleri Ne Olmalıdır?

Hamilelik süresinin son 12 haftasında 3 mIU’dan az olmalıdır.

Gebelikte TSH Değerlerinin Yüksek veya Düşük Olması Bebeği Tehlikeye Sokar mı?

Gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar arasında diğer merak edilen bir soru ise bebeğin zarar görüp göremeyeceğidir. Hamilelik süresince tsh değerlerinin düşük seviyede seyretmesi bağışıklık sisteminin yanlış çalışmasına yol açabilir. Anne tarafından bağışıklığın koruması amacıyla üretilen hücreler garip şekilde çalışarak tiroid bezini etkileyecektir. Kan içerisinde yer alan beyaz kan hücreleri ise tiroid hormonuna tehlikeli bir müdahalede bulunabilirler. Sonrasında ise metabolizma hızının düşürülmesine neden olacaktır.

Gebelik süresince diğer sık karşılanan bir durum ise tsh değerinin olağandan yüksek seviyede hissedilmesidir. Gebelikte tsh yüksekliği yaşayanlar arasında en çok merak edilen konu ise tsh yüksek değerinin bebeğin başını tehlikeye sokup sokmayacağıdır. Hamilelik boyunca tsh seviyesinde yükselme gerçekleşirse sağlıklı hücreler, anne adayının vücudundaki bağışıklık hücrelerine saldırmaktadır. Bu sırada ise ortaya çıkan trioid bezi uyarıcı maddeler trioid bezinin daha çok çalışmasına neden olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments