Menu
in

psikolojik araştırmalara göre birini sürekli düşünüyorsanız nedeni

Düşünmek insanoğlunun sahip olduğu en değerli özelliklerden birisidir. Bilimsel açıdan da bu konu üzerinde birçok araştırma ve deneme yapılmış, yazılar yazılmıştır. İnsanlar düşünmek konusunda daha fazla bilinçlendirilmek istenmiştir. Ama maalesef birçoğumuz düşünme yetimizi bilinçsiz bir şekilde kullanıyoruz. Aslında onu yönetebilme yeteneğimiz varken bile onu amaçsız bir şekilde gereksiz zamanlarda ve yerlerde gezdirip duruyoruz. Peki bu konuda bilinçlenmek isteyenler ne yapıyor. Öncelikli olarak konuya şurana başlıyoruz. Psikolojik araştırmalara göre birini sürekli düşünüyorsanız nedeni nedir?

Bu konu üzerine bilimsel bazı çalışmalar bulunuyor. Belirtmek isterim ki burada birini düşünmekten kasıt sadece aşk anlamına gelmiyor. Sürekli düşündüğünüz birisi evet ayrıldığınız ve unutamadığınız eski sevgiliniz olabilir. Ama bununla birlikte ailenizin bir ferdi ve hemcinsiniz de olabilir. Mesela bugün gördüğünüz be giyim tarzını çok beğendiğiniz kız arkadaşınız hiç aklınızdan çıkmıyor olabilir. Sürekli onu ve giyim tarzını düşünmüyor olabilirsiniz. İşte bu bağlamda bakıldığında psikolojik araştırmalara göre birini sürekli düşünüyorsanız nedeni nedir? İşte o nedenler;

  • Bazı bilimsel açıklamalar birini sürekli düşünüyorsanız bunun nedeni onunda sizi düşünmesidir diyor. Bu beyinler arası yayılan bir dalga ile açıklanıyor. Yani birini sürekli düşünerek onun beyin dalgalarına yayın yapıyorsunuz ve elinde olmadan onun da sizi düşünmesini sağlıyorsunuz. Kuantum olarak adlandırılan bu durum birçok insanın aklına pek yatmıyor. Ama uzmanlar düşüncelerinizi yönetebileceğinizi ev hayatınızda birçok olumlamayı kendi düşüncelerinizle çözebileceğinizi sizlere söylüyor. İnanıp uygulamak artık size kalıyor.
  • Psikolojik araştırmalara göre birini sürekli düşünüyorsanız nedeni nedir diye merak edenler için düşündüğünüz kişinin kim olduğu bu boyutta önem kazanıyor. İlgi duyduğunuz birini sürekli düşünüyor olmanızın adına aşk deniliyor. Ailenizden bir ferdi sürekli düşünmek daha farklı duyguların ifadecisi oluyor. Bir annenin ondan uzakta yaşayan bir evladını sürekli düşünmesinin psikolojik açıdan nasıl bir açıklaması olabilir ki? Ya da bugün gördüğünüz ve çok beğendiğiniz hemcinsinizi sürekli düşünüyor olmak nasıl ifade edilir. Belki biraz kıskançlık yatıyor olabilir.

Leave a Reply

Exit mobile version