Menu
in , ,

Son 20 Yılın En İyi Türk Filmleri – Türk Filmi Önerileri

Türk sineması bir çok filmle dolup taşmakta. Her ay, her hafta ortaya yeni bir yapım çıkmakta. Aralarındaki iyi yapımlar ise oldukça az sayıda yer almakta. Sizler için “Türk filmi önerileri“ni derledik.

Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)

Nuri Bilge Ceylan’ın ustalık eserlerinden olan film her dakikasıyla insanları cezbetmekte. Anadolu’da bir bozkırda geçen filmin konusu da bir o kadar dikkat çekici. Bir cinayet soruşturması etrafında kurgulanan filmde her karakter ayrı bir yön taşıyor. Filmin geneli durgun ve her karede farklı bir sanat ve edebi bakışla karşı karşıya kalmaktayız. Film uluslararası arenada da bir çok ödüle layık görüldü.

Sarmaşık (2015)

Oyunculuk ve sinema sanatı bakımından bir çok filme farklılık gösteren film, Tolga Karaçelik’in ikinci uzun metrajlı bir filmi. Konusu hiyerarşi ve otorite etrafında kurgulanan filmde, “Hepimiz aynı gemideyiz” mesajı izleyiciler tarafından algılanıyor. Ana konuda ise bir grup denizcinin deniz yolculuğunu anlatmaktadır. Sarmaşık adlı filmi son 20 yılın en iyi filmleri listesinden çıkartıp en iyi Türk filmleri listesine koysak sırıtmayacak türden bir yapım.

Gönül Yarası (2005)

Doğuda uzun zamanlar boyunca öğretmenlik yapan Nazım’ın artık emeklilik vakti gelmiştir. O da memleketine İstanbul’a dönmeyi karar verir. İstanbul ise Nazım’ı ekonomik sıkıntılara ve farklı yollara sürükleyecektir. Ünlü Türk sineması oyuncusu Şener Şen’de filmde yer almaktadır.

Vavien (2009)

Kara mizah öğeleriyle içi doldurulmuş olan film, hiçbir şeyden memnun olmayan Celal’in hikayesini konu alıyor. Celal’in eşi Sevilay ise kocasıyla sıradan bir hayat yaşamak istiyordur ve ona çok sadıktır. Bu ikilinin sırtladığı kurgu içerisinde ise yönetmen hepimizin aklına takılan soruları cevaplamaya çalışmaktadır. İnsanları iyiler ve kötüler olarak ikiye ayırabiliriz mi? İyi insan iyi, kötü insan kötü müdür? Neden mutsuz oluruz gibi sorular eşliğindeki güzel bir film sizi bekliyor.

Yozgat Blues (2013)

Bir yandan gülümsetmeyi başarırken bir yandan da sizi ağır dertlerin içine sokan film, Yavuz adlı bir şarkıcının hikayesini anlatmaktadır. Şarkıcılığının son demlerini yaşayan Yavuz, kendi halinde belediye kursunda müzik eğitimi vermektedir. Aynı zamanda bir alışveriş merkezinde de şarkıcılık yapmaktadır. Günün birinde ise bir gazinodan teklif alır. Yozgat’ta bulunan gazinoya ise kurs öğrencisi Neşe ile birlikte gidecektir.

 

Leave a Reply

Exit mobile version