Menu
in

Taksiciler Nereye Şikayet Edilir?

Taksiciler Nereye Şikayet Edilir? sorusu özellikle İstanbul trafiğinde taksiciler ile problem yaşayan çok sayıda yolcu tarafından öğrenilmek isteyen bir meseledir. İstanbul ve bu gibi büyük şehirlerde görev yapan taksiciler içerisinde müşterilere karşı oldukça nazik ve anlayışlı olanlar bulunduğu gibi, kaba ve hiç bir şekilde trafik kurallarına uymayan taksiciler bulunuyor. Bu durum ise yolcunun hem malına, hem de canına zarar vermek kaydı ile problem oluşturuyor.

Özellikle bu taksicilerin şikayet edilmesi son zamanlarda, insanlar tarafından en çok yapılması gereken bir konu oluyor. Fakat bu taksicilerin nereye şikayet edileceği konusunda bilgi sahibi olmayan insanlar, gerekli mercilerin neresi olduğu konusunda internet üzerinden araştırma yapıyorlar. Fakat şikayet için yetkili bir kurum bulmakta zorluk çekiyorlar. Sizlere yaşamış olduğunuz taksici problemleri sonucu, kendilerini şikayet edebileceğiniz iletişim numarası ve kurumlarını yazacağız.

Taksiciler Hangi Şekilde Şikayet Edilebilir?

Eğer siz de gün içerisine taksiye bindiği iseniz ve taksici ile ilgili bir problem yaşadığı iseniz, yapmanız gereken şey taksicileri şikayet etmek için yetkili telefon numarasını aramak olacaktır. Bu yöntem sizlerin en kolay şekilde ulaşabileceğiniz taksici şikayet etme numarasıdır. Ayrıyetten bizzat taksiciler ile ilgilenen kuruma giderek, yaşamış olduğunuz olayı bir şikayet olarak dile getirebilirsiniz.

Taksicilerin hangi şekilde şikayet edileceğini şu şekilde söyleyebiliriz.

  • Taksiciler Esnaf Odası, taksiciler ile ilgilenen ve şikayetlerinizi dinleyen bir birimdir.
  • Eğer bu kurumu telefon ile aramak isterseniz, 444 15 23 numarasını arayabilir ve şikayetinizi telefon ile belirtebilirsiniz.
  • Eğer telefonla veya bizzat gittiğinizde size doyurucu bir bilgi vermiyorlarsa, 153 numaralı beyaz masayı arayabilir ve buraya yaşamış olduğunuz taksici şikayetini söyleyebilirsiniz.

Yapmış olduğunuz şikayetiniz doğrultuda, yetkili birim bir rapor hazırlayarak gerekli olan işlemleri hemen yürürlüğe koyacak ve bir yolcu olarak daha rahat seyahat etmenizi sağlayacaktır.

Taksiciler Hangi Konularda Şikayet Edilir?

Yolcuların taksicileri şikayet etmek istedikleri konular oldukça fazladır. Her gün yaşanan bir taksici problemi, yolcuların farkı konularda yetkili birimlere taksicileri şikayet etme gereği duyuruyor.

Şu konular taksiciler ile yaşanan problem dahilinde yapılan şikayetlerdi.

  • Taksicilerin kısa mesafede yolcu almıyor olmalarını şikayet edebilirsiniz.
  • Taksicinin müşteriye karşı saygısız olması ve azarlayıcı konuşması.
  • Bozuk para yok deyip, para üstü vermeyen taksicileri.
  • Gidilecek olan adresi bildikleri halde taksicilerin yolu bilmediklerini söylemeleri ve yolu uzatarak taksimetrenin fazla yazmasını sağlaması.

Ayrıyeten turist müşterilerden daha fazla fiyat isteyerek, kendilerinin paralarını almaları şikayet konuları içerisinde yer alan hususlardan sadece bazılarıdır.

Leave a Reply

Exit mobile version