Menu
in

Yoklamaya Tabi Ne Demek

Yoklamaya Tabi Ne Demek

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 20 yaşını doldurmuş erkek bireylerin artık vatani görevlerini yerine götürme zamanı gelmiştir. TC Vatandaşı Erkeklerin askerlik yapabilmek için uygun şartlara elverişli olup olmadıklarını incelemek amacıyla yapılan araştırmaya ve sağlık kontrolüne askerlik yoklaması deniliyor.

Askerlik Yoklamasına Tabi Ne Demek?

Yoklamaya tabi kavramı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 20 yaşını tamamlamış erkek bireylerin askerliğine dair bilgilerin ve uygunluğunun araştırılmaya başlanmasıdır. Yoklamaya tabi olan kişiye dair bilgiler bir an önce eksiksiz bir şekilde yetkili devlet kurumlara bildirmesi gereken bir durumdur.

Yoklamaya tabi kişiler e-devlet üzerinde sisteme giriş yapabilir. Kendisine ait bilgileri sisteme girebilmektedir. Bu işlemler yapılmadığı takdir de kişi yoklama kaçağı olarak kabul edilir.

Askerlik Yoklaması Başvurusu

Askerlik yoklama başvuru için askerlik şubesine gitme zorunluğu bulunmamaktadır. Kişiler, e-devlet üzerinde sisteme girerek, askerlik yoklaması başvurusunda bulunabilirler.

E-devlet üzerinde askerlik yoklamanızı yaptırmak için https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-asal-yoklama-basvurusu bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Askerlik Yoklaması Nasıl Sorgulanır?

Askerlik yoklaması başvurusunu yapan kişi, e-devlet üzerinden sağlık ve eğitim bilgelerini içeren formu eksiksiz olarak doldurmaktadır.

Sağlık bilgilerini dolduran kişi, Aile hekimine giderek sağlık kontrollerden geçmelidir.

Aile hekiminin yaptığı inceleme sonucunda kişi için, sisteme “Askerliğe Elverişlidir” girişi yaptığı zaman yoklamaya tabi olan kişinin askerlik yoklaması tamamlanmaktadır.

Aile hekiminin sağladığı bilgi, sisteme yüklenmesi bir gün sürebilmektedir. Aile hekiminden sağlanan “Askerliğe Elverişlidir” bilgisi sisteme yüklendikten sonra, “Askerlik Durum Belgesi” almaya hak kazanıyorsunuz. Askerlik Durum Belgesi’ni e-devlet üzerinden giriş yaparak alabilirsiniz.

Leave a Reply

Exit mobile version