in

Hayvanlar Dünyayı Nasıl Görüyor? – Hayvanların Dünyayı Nasıl Gördüğünü Gösteren 10 Fotoğraf

Hayvanların dünyayı insanlar gibi görmediğini tahmin etmek çok zor olmamalı? Her hayvan duyarlı oluğu renkleri kendi yaşamı boyunca farklı şekilde görüyor. Eğer sende hayvanların dünyayı nasıl gördüğünü merak ettiysen “Hayvanlar Dünyayı Nasıl Görüyor?” yazımıza göz atmalısın.

İçerik Tablosu

1-Yarasalar

Yarasaların kör olduğuna dair yanlış inanışlar bulunsa da yarasalar kör değildir. Sadece karanlıkta iken kulaklarını kullanıp yiyeceklerin yerlerini tespit edebilirler. Dahası yarasaların bir çoğuda renk körüdür. Bazıları ise gözlerindeki protein sayesinde farklı farklı renkler görebilir.

2-Keçiler

Keçilerin gözleri bildiğiniz üzere gergin bir yapıya sahiptir. Bu yapı sayesinde keçiler etraflarında ki olan biteni çok rahat bir şekilde görebilirler. Bu mekanizma ise çevrelerine alan derinliği kazandırırlar. Dahası karanlıkta bile görebilirler.

3-Kediler

İnsanların geçmişten beri evlerinde beslediği ve favori evcik hayvanlarından birisi olan kediler etrafı insanlar gibi göremiyor. Daha bulanık ve buğulu görülen nesneler onlar için çok bir şey ifade etmiyor. Yine de açısal olarak daha geniş alanı gören kediler bu yönüyle insanlardan üstünler. Dahası kedilerin miyop olduğu düşünülüyor.

4-Akrepler

Normal bir akrep 2 den 7 taneye kadar göze sahip olabiliyor. Ne yazık ki bu göz fazlalıkları onlara bir şey kazandırmıyor. Sadece çok aydınlık ve çok karanlık nesneleri birbirinden ayırabilen akreplerin görme yetisi çok da iyi değil. İlginç bir bilgi ise bazı akrepler göze bile sahip değiller.

5-Kalamarlar

Kalamarlara hayvanlar alemini dürbün gözlere sahip hayvanları desek, iyi etmiş oluruz. Çünkü kalamarlar deniz dünyasındaki en iyi görme yeteneğine sahip canlılardır. Gözleriyle ışık üretilme yetisine bile sahiptirler. Işığa son derce duyarlıdırlar.

6-Peygamberdevesi Karidesi

Belki de listemizdeki en ilginç görü yetisine sahip hayvan karides desek yanılmış olmayız. Gözünde 16 tane renk reseptörü taşıyan karides adeta tam bir dürbün. Dahası bu hayvanların gözleri kafalarından ayrı şekilde bulunuyor. 360 derece dönen gözlere herkes sahip olmak isterdi.

7-Kuşlar

Kuşlar insanlardan daha fazla renk türü görebiliyor. Dahası kuşlar bazı yansıyan ultraviyole ışınlarını da gözleriyle görebilmekte. Yani sizin gördüğünüz farklı renkteki kuşlar onlar daha farklı renklerde görebilmekte. Bazı kuş türleri ise sadece bir renk tonunda görebiliyor.

8-Tavşanlar

İnsanlara göre daha geniş alanlara görebilen tavşanlar için keskin bir görüşe sahip olduklarını söyleyemeyiz. Daha kristalize ve blurlu görüntüler görmekteler. Dahası kırmızı renk ve tonlarını asla göremiyorlar.

9-Köstebekler

Köstebekler ve sıçan familyası dünyayı silik ve puslu bir şekilde görmektedir. Görebildikleri renkler ise mavi ve yeşilin tonlarıdır. Onlarda diğer bir çok hayvan gibi kırmızı rengi görme yetisine sahip değiller.

10-Solucanlar

Solucanların gözleri bile yok diyebilirsiniz. Buna rağmen solucanlar ışık reseptörleriyle dünyayı algılayabiliyorlar. Bu görüntüler insanlar için çok bir şey ifade etmese de solucanlar için hayati öneme sahipler. Sadece aydınlık ve karanlık bölgeleri ayırt edebiliyorlar.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments