in

EFT Ne Kadar Sürer? ne zaman hesaba geçer

EFT NE KADAR SÜRER

EFT elektronik fon transferi işlemidir. Banka hesapları arasında yapılabilecek para transferleri iki şekilde gerçekleşir. Bu işlemler EFT ve havale işlemleri olarak adlandırılır. Havale işlemleri ile EFT işlemlerini ayıran kritik bir nokta vardır. Havale işlemi tek bir banka üzerinden bankanın müşterileri arasında gerçekleşir. Havale işlemleri günümüzde ortalama 1-2 dakika içerisinde gerçekleşiyor. EFT işlemleri ise farklı bankalar arasında gerçekleştirilen para transferi işlemidir. EFT Ne Kadar Sürer sorusu bu konuda araştırma yapan kişilerin cevabını aradığı bir sorudur.

EFT Süresi Neden Değişiyor?

EFT işlemi birden fazla banka arasında gerçekleştirilen fon transferidir. Burada gerçekleştirilmek istenen işlemler hafta sonu ve mesai saatleri dışında gerçekleştirilemiyor. EFT işlemi yapmak isteyen kişiler sadece hafta içi mesai saatleri içerisinde EFT yapabiliyor. EFT Ne Kadar Sürer sorusuna EFT işlemlerinde birçok bankanın uyması gereken azami süre her ne kadar 1 gün olsa da birçok bankada EFT işlemlerin 1 saat içerisinde gerçekleşebileceği cevabını verebiliriz.

EFT Ne Kadar Sürer sorusuna her banka için ne yazık ki aynı cevabı vermemiz mümkün değildir. Bankacılık sistemleri ve bankacılık altyapıları gelişmiş olan bankalar EFT işlemlerini bile birkaç dakika içerisinde yapabiliyor. Fakat burada işlemin hızlı gerçekleşebilmesi için iki bankanın da işlem sürelerini kısa tutması gerekiyor. EFT işlemlerinde hafta sonu veya mesai saatleri dışında oluşturulan talepler ilk iş günü mesai saati içerisinde gerçekleşiyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments