in

Avokadonun Tadı Nasıl

AVOKADO

Egzotik meyveler arasında en çok merak edilen tatların başında avokado geliyor. Şekil itibari ile armudu anımsatan bu meyve zaten Amerika’da rengi ve şekli nedeni ile timsah armudu olarak biliniyor. Ve en sağlıklı protein depolarından birisi olarak tadı hakkında sürekli yorumlar yapılıyor.

Avokadonun tadı nasıl diye soranlar için aslında net bir tamın ya da tabir bulunmuyor. Avokadoyu deneyimleyen herkes tadı hakkında bir yorum yapıyor. Ancak yorumların hiçbiri birbirine benzerlik göstermiyor.

Avokadonun tadı nasıl diye yorumlayanlardan bazıları onun yumuşak ve kaygan formunu ve lezzetini biraz tam yağlı beyaz peynire benzetiyor. Eğer gözünüz kapalı tadarsanız bunun biraz olsun gerçeklik payı var. Kimisi bu yumuşak formu ve lezzeti haşlanmış patates tadına benzetiyor bazısı da mantar tadı aldığını söylüyor. Gördüğünüz üzere avokadonun tadı nasıl diye sorduğunuz herkesten çok farklı yanıtlar geliyor. Bu durumda en iyi yöntem ise şüphesiz kendinizin tadarak neye benzediğini bulmanız olacak.

Avokado Nasıl Yenir?

Egzotik meyvelerden en sağlıklısı olan avokado son yıllarda ülkemizde hayli ilgi görüyor. Özellikle diyet yapanların diyet listesinde hem kahvaltılarda hem de salata içerisinde avokado tüketilmesi öneriliyor. Yüksek protein içeren ve tok tutan avokadonun tadı nasıl diye merak edenler onu deneyimlemek için işe koyuluyor.

Avokadoyu aldığınızda ve ilk kez deneyimliyorsanız onu tek başına tüketmenizi önermiyoruz.  Bu şekilde tüketen herkesin avokado ile şansız bir deneyimi oluyor. Çünkü gerçekten tek başına tüketildiğinde çoğu insanın damak zevkine hitap etmiyor.

Avokadoyu en lezzetli şekilde tüketebilmek için onu zeytinyağı, limon ve pul biberler harmanlamanız tavsiye ediliyor. Örneğin kahvaltılarda olgunlaşmış bir avokadoyu kabuğundan soyarak iyice ezebilirsiniz. Ezerken içerisine bol limon suyu ve zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Pul biber eklediğiniz bu karışımla birlikte sizlere kahvaltıda ekmeklerinizin üzerine sürmek üzere harika bir lezzet ortaya çıkıyor.

Eğer salatalarda tüketecekseniz yine kabuğunda soyduğunuz avokadoları ince dilimler halinde hazırlayabilirsiniz. Salatanıza kattıktan sonra salata sosunuzla birlikte harmanlanan avokado yine lezzetli bir tat alacaktır. Avokadonun tadı nasıl diye soranlar için tek başına bir avokado ile soslanmış avokadoların çok farklı lezzetlerde olduğunu söyleyebiliriz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments