in

Cahillikle ilgili Sözler Ve Etkileri

Cahillik yanlış bilgiye sahip olmak demektir. Aslında cahil insanların bilgisiz kimseler olduğu sanılır. Oysa cahil insanlar bildikleri şeyleri yanlış bilen ve bunun doğrusu söylense bile kendi bildiği yanlışın en doğru olduğunu savunan kişilerdir. Çok eski yıllardan bu yana insanlığın en önemli sorunlarından birisi olan cahillik için birçok farklı söz söylenmiştir. Birçok alim ve bilginin dilinden dökülen cahillikle ilgili sözler bu konunun aslında her toplum için ne büyük ve önemi bir dert olduğunun göstergesidir.

Cahillik toplumsal bir sorundur. Cahil insanların en belirgin özelliği her şeyi biliyor olmalarıdır. Kulaktan dolma öğrendikleri ile o konuyu en iyi bildiklerini ileri süren cahil insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Sahip oldukları koca bir ömrü boş ve yanlış bilgilerle dolu olarak geçiren cahillere koca bir ömür bağlansa onu da böyle çarçur edebilecek bir kapasiteye sahiplerdir. Hiçbir zaman yorulmak bilmeyen cahiller her konuda sizinle uzun uzadıya süren bir mücadeleye girebilirler. Bu durum karşısında her zaman çaresiz kalan bilim ve alimler cahillikle ilgili sözler söyleyerek toplumun kanayan yarasına biraz olsun tuz basabilmektedirler.

En Çok Bilinen Cahillikle ilgili Sözler

Cahillik her toplum için çok büyük bir sorundur. Her toplumda önemli bir kitle cahil insanlardan oluşmaktadır. Bu soruna karşılık olarak ise birçok alim tarafından ders niteliğinde önemli sözler söylenmiştir. Cahillikle ilgili sözler aslında bunu anlayabilen insanlara çok şey ifade etmektedir. Atatürk’ten Mevlana’ya kadar birçok önemli insan tarafından söylenen cahillikle ilgili sözler ders verici nitelikler taşımaktadır. Sizlerde cahil insanlarla uğraşmaksan yorulduysanız ve onlara karşı olan tepkinizi ve tavrınızı biraz olsun dışarıya yansıtabilmek istiyorsanız bunun için cahillikle ilgili sözler arasından seçimler yapabilirsiniz. Bu sözleri hem sosyal medya hesaplarınızda hem de durumlarınızda paylaşabilirsiniz. Bunun için sizlere çok güzel bazı örnekler sunalım;

  • Cahillik yenilmesi gereken en büyük düşmandır. Atatürk.
  • Cahille sohbet etmek güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline. Mevlana.
  • Cahil insan gülün güzelliğini görmez gider dikenine takılır.
  • Cahillik aklın gecesidir. Ama aysız ve yıldızsız bir gece.
  • Cehalet ne güzel şey, her şeyi biliyorsun.

Eyleme geçmiş cehaletten daha korkunç bir şey yoktur.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments