in

SevdimSevdim HarikaHarika ÜzücüÜzücü AnlamadımAnlamadım SevmedimSevmedim

Arkadaş Ve Dost Arasındaki Farklar Nelerdir?

arkadaş ve dost arasındaki farklar nelerdir

Dilimizde arkadaş ve dost kavramları eş anlamlılık bildiren kelimeler olsalar da yaşantımızdaki bu iki kavram birbirinden çok farklı anlamları ifade ederler. Arkadaş ve dost arasındaki farklar saymakla bitmez fakat ana gruplar içerisinde toplanabilir. Eğer sizde bu iki kavramın arasındaki farkları merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

İçerik Tablosu

Arkadaşlıklar Kısa Ömürlü, Dostluklar Bir Hayat Boyudur

Arkadaşlıklar kısa bir süre zarfında gerçekleşir ve bir süre geçtiğinde rahatlıkla sonlanabilir. Diğer tarafta dostlukta ise bu durum asla bu şekilde gerçekleşmez. Dostlar bir ömür boyunca yanınızdan asla eksik olmazlar.

arkadaş ve dost arasındaki farklar nelerdir

Arkadaşla Para Ve Zaman, Dostla Dertler Paylaşılır

Gerçek dostlar başınıza gelen dertleri dinler ve kendi derdiymiş gibi bir çözüm arayışına girer. Sorun dönemi boyunca size en büyük desteklerini sunar. Arkadaş ise sadece zamanınızı ve paranızı sizinle paylaşır. Daha çok vakit geçirmek gayesi ile müşterek çıkar ilişkilerine girer.

Dost İle Kederlenir, Arkadaş İle Kahkahalara Boğulursun

Arkadaş ve dost arasındaki en büyük farklardan biride kötü gününden dostun yanında olurken, arkadaşlarınızın böyle bir sorumluluk üstlenmemesidir. Bu durum için arkadaşlarınızı suçlamamalısınız fakat dostunuz en kara gününüzde bile size her zaman destek olacaktır.

Arkadaş Gümüşe Benzer, Dostun İçi Dışı Altındır

Diğer bir farklılık ise arkadaşların hayatlarınızda çok derin etkiler bırakamamasıdır. Onlar hayatlarınızda etkisiz eleman görevi görerek, hayat kalitenizi asla yükseltmenizde fayda sağlamazlar. Dostlar ise hem ruhsal hem fiziksel yönden sizlerin hayatını düzene sokacak en kaliteli varlıklardır. Çaresiz kaldığınızda dostunuzun elini uzatması içten bile değildir.

arkadaş ve dost arasındaki farklar nelerdir

Dosta Küsülür, Arkadaş Silinir

Dost ve arkadaşlarınızın arasında istenmeyen tatsızlıklar yaşadığınızda ne yazık ki birçok olumsuz sonuç ortaya çıkabilmektedir. Bu olgulardan sonra dostunuzla küserek yeniden barışabilirsiniz. Arkadaşınızla kötü bir durum yaşadığınızda ise asla onunla bir daha görüşmez ve konuşmazsanız.

Arkadaş Vakit Geçirir, Dost Vaktini Paylaşır

Arkadaşlar daha çok sizi kullanamaya daha eğilimlidirler. Arkadaş ve dost arasındaki farklar içerisinde belirgin bir fark olarak meydana gelen bu sonuç dostta ise tam tersidir. Dost asla sizinle vakit geçirmez, zamanını paylaşır, sizi önemser.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments