in

Kadife tatlısı nasıl yapılır

Kadife tatlısı denildiğinde herkes kadifemsi bir tada sahip olan lezzetli bir tatlı hayal ediyor. Evet, tam da hayal ettiğiniz gibi kadife tatlısı çok lezzetli bir tatlıdır. Amerika’da çok yaygın olarak tüketilen Red Velvet Cake yani Türkçe karşılığı ile kırmızı kadife pasta Türkiye’nin de en güzel lezzetlerinden birisi olmaya adaydır. Peki, kadife tatlısının ne olduğunu öğrendiğimize göre kadife tatlısı nasıl yapılır sorusuna geçebiliriz.

Kadife tatlısı nasıl yapılır diye merak edenler için en kolay ve pratik tarifi vermeden önce birkaç detay paylaşalım. Kadife tatlısı aslında pastanelerde hazırlanan bir tatlıdır. Ancak görüntüsü ve muhteşem lezzeti ile kalplerimizi çalan bu güzel pastayı evde yapmanın da çok kolay ve pratik yolları bulunuyor. Bir pastane lezzeti olması sizleri korkutmasın. Sizlerde evlerinizde çok hızlı ve pratik bir şekilde aynı pastanelerde yediğiniz kadar lezzetli kadife tatlısı yapabilirsiniz.

Kadife tatlısı malzemeleri

Kadife tatlısı nasıl yapılır diye soranlar için önce gerekli olan malzemeleri sıralayalım. İşte evlerinizde kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve ortalama olarak 4 kişiye rahatlıkla ikram edebileceğiniz kadife tatlısı için gerekli olan malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 300 gram mascarpone peyniri
  • 250 ml hazır krema
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
  • ½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kadife tatlısı yapılışı

Kadife tatlısı nasıl yapılır diye merak edenler için verilen malzeme listesinin ardından yapılışına geçelim. Kadife tatlısında iki bölüm bulunuyor. Bir kırmızı kek bölümü, bir de kekin içerisinde kullanılan krema bölümü yer alıyor.

Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek bir kapta karıştırın. Üzerine toz şekeri ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ilave edip karıştırın. Ardından yumurtaları tek tek bu karışımın içerisine dahil edin. Vanilyanızı karışıma ekleyin. Bu sırada bir kenarda sütünüzü oda sıcaklığında ılıtın. İçerisine kırmızı gıda boyasını ilave edin, karıştırın ve siz hamurunuzu hazırlayana kadar dinlenmeye alın. Hamur karışımınızı hazırladığınızda kırmızı boyalı süt ile birlikte bu karışımı homojen olarak karıştırın. Bu işlem için mikserden yardım alın.  Kabınızdaki karışım bordoya çalan bir kırmızı renge ulaşana ve homojen olarak iyice karışana kadar çırpma işlemine devam edin. Daha soran karışımınızı istediğiniz şekilde bir kek kalıbına dökün. Ve önceden 170 derecede ısıtılmış olduğunuz fırında yaklaşık olarak 50 dakika kadar pişirin.

Kekiniz pişerken sizler kadife pastanın kremasını hazırlayabilirsiniz. Kadife tatlısı nasıl yapılır diye merak edenler için krema lezzeti de en az kek kadar önemlidir. Kadife tatlısının kreması için krem şanti, hazır krema ve peyniri mikserle kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kıvam alan kremanızı fırından çıkan ve 10 dakika kadar soğumaya aldığınız kekinize istediğiniz şekilde uygulayın. İsterseniz kekinizi iki ya da üç eşit parçaya bölerek aralarına beyaz krema uygulayabilirsiniz. Böylelikle kadife pasta dilimleriniz çok daha lezzetli görünecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments