in

Sultan Alparslan nasıl öldü

Yayınlanan Uyanı: Büyük Selçuklu dizisinin ekrana gelmesi ile birlikte Sultan Alparslan ve hayatı merak konusu olmaya başladı. İnsanlar Sultan Alparslan’ın hayatından daha çok onun ölümü hakkında araştırma yapıyor. Sultan Alparslan nasıl öldü, neden öldü konularında merak edilen birçok detay bulunuyor.

Bugünler yayınlanan dizi ile birlikte insanlar büyük kahraman Sultan Alparslan nasıl öldü diye merak ediyor. Böyle güçlü bir hükümdarın kaç yaşında, kim tarafından nasıl bir ölümle karşı karşıya kalmış olabileceği insanlarda merak uyandırıyor.

Sultan Alparslan’ın yaşadığı büyük zaferlere rağmen oldukça trajik bir ölüm hikayesi bulunuyor.kendinden kat kat büyük ordulara ve hükümdarlara diz çöktüren bu efsane hükümdarın bu kadar basit bir şekilde ölüyor olması tüm tarih boyunca konuşuluyor.

Sultan Alparslan 1072 yılının eylül ayı sonlarına doğru 200.000 kişilik çok büyük bir ordu ile Türkistan bölgesine çıkıyor. Burada bir süre kuşatma altında tuttuğu Barzam kalesini ele geçiriyor. Kaleyi aldıktan sonra huzuruna çıkan kale kumandanı Yusuf Harizmi tarafından öldürülüyor. Harizmi çizmesinin içerisine sakladığı küçük bir hançer ile Sultan Alparslan’ı ağır yaralıyor. Ve Sultan Alparslan dört gün sonunda hayatını kaybediyor.

Sultan Alparslan nasıl öldü diye merak edenler onun öldüğünde kaç yaşında olduğunu da araştırıyor. Sultan Alparslan öldüğünde 33 yaşında idi. Çok genç yaşta yaşamış olduğu bu ölüm ve gencecik yaşına sığdırmış olduğu zaferler onu tarih boyunca unutulmaz kılıyor.

Sultan Alparslan’ın hayatı

Sultan Alparslan nasıl öldü demeden önce onun kim olduğuna kısaca değinelim. Sultan Alparslan Büyük Selçuklu devletinin sultanıydı. Hiç şüphesiz ki tarihin en büyük ve en önemli hükümdarlarındandı. Malazgirt zafer ile Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan bu zaferlerle adını tarihe yazdı. Amcası Tuğrul Bey’in ardından tahta geçen Sultan Alparslan 1063-1072 yılları arasında büyük başarılar elde etmiştir. Ve yaşamı ve hükümdarlığı boyunca almış olduğu en önemli ve en büyük zafer Malazgirt Zaferidir. Bu zaferi alırken askeri ve siyasi alanda çok iyi bir lider olduğunu da tüm dünyaya göstermiştir. Çünkü kendi ordusundan tam 4 kat büyük olan Bizans ordusuna karşı bir zafer elde etmiştir. Bu zafer ile birlikte bugünün temelleri atılmaya başlanmıştır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments