in

Dana eti nasıl yumuşatılır

Yaptığınız yemeklerin vazgeçilmezinden birisi de dana etidir. Yapılan her yemekte çok iyi bir lezzet ve fayda sağlayan dana eti için bazı önemli pişirme taktikleri bulunuyor. Her ne kadar kuzu eti yumuşaklığı ve kolay pişmesi ile daha avantajlı olsa da, birçok insan kokusundan dolayı kuzu eti tercih etmiyor. Mutfaklarda daha sık dana eti kullanılıyor. Kuzu etine göre sert olan dana eti bazı özel uygulamalar sayesinde yumuşatılıyor ve çok daha lezzetli bir hale getirilebiliyor. Mutfağında dana eti kullanmayı tercih eden birçok insan aynı araştırmayı yapıyor. Dana eti nasıl yumuşatılır ve en lezzetli nasıl pişirilir?

Dana eti nasıl yumuşatılır diye araştıranlar için bunun farklı ve çok uygulanan bazı teknikleri bulunuyor. Bu tekniklerden size en kolay geleni uygulayarak kullanacağınız dana etinin daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. İşte dana eti yumuşatmada kullanılan ve en çok tercih edilen en başarılı teknikler;

Dövmek

Aslında dana eti kuzu etine göre daha serttir. Ancak dana etinde de bazı bölgelerde yumuşak kısımlar bulunabiliyor. Öncelikle etin hangi bölümlerinin yumuşak, hangi bölümlerinin sert olduğunu bilmeniz gerekiyor. Eğer dana etinde kullandığınız kısımlar but, kol ve omuz kısmı ise bu kısımları yumuşatarak kullanmanız tavsiye ediliyor.

Sert kısımlardan aldığınız dana eti nasıl yumuşatılır diye merak ediyorsanız bunun ilk yöntemi eti dövmek oluyor. Aslında bu yöntem aynı zamanda en klasik ve en çok bilinen yöntem olarak kullanılıyor. Dana etini satın aldığınız kasaba onu dövmesini isteyebilirsiniz. Ya da kendiniz evde eti kullanmadan önce sera streç içerisine sarabilir ve et döveceği ile eti ezebilirsiniz. Böylece etin sert olmasına neden olan kas dokunun kırılmasını sağlayabilirsiniz. Kas dokusu kırılan dana eti çok daha yumuşak bir hal alacaktır. Ancak bunun bir ayarı olduğunu bilmelisiniz. Çok dövülen etin lezzetinde ve kıvamında büyük bir kayıp yaşanacağını unutmamalısınız.

Tuzlamak

Dana etini tuzlamak onun yumuşaması için çok uygun bir yöntemdir. Uzmanlara göre yaklaşık olarak 2,5 santimetre kalınlığındaki bir dilim dana etini bir tatlı kaşığı tuza bulayıp bir saat beklediğinizde onun yumuşadığını göreceksiniz. Dana eti nasıl yumuşatılır diye soranlar için tuzlama işlemi hem kolay hem de her ortamda yapılabilecek bir yöntemdir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments