in

Mülayim Kelime Anlamı Nedir? Mülayim Ne Demek ?

MÜLAYİM KELİME ANLAMI NEDİR?

Türkçemizde belirli bir özellik ifade etmek için bile kullanabileceğimiz türlü türlü eş anlamlı ve zıt anlamlı kelime bulunmaktadır. Genellikle kelimelerin eş anlamlılarını dolaylı anlatımlarda tercih eden Türkçemizde; uzun yıllardır hayatta kalmış ve her döneme ayak uydurabilmiş kelime ve sözcük gruplarına buralarda denk gelmemiz olağandır. Bu kelimelerin isimleştirildiğini ve yeni doğan bebeklere verildiğini de görebilmekteyiz. İşte bu kelimelerden biri olan Arapça kökenli mülayim kelimesinin anlamı ve kullanım alanları!

İçerik Tablosu

Mülayim kelimesi kökenini Arapçadan alır. Arapçada uyumlu, uyma, uzlaşma, yumuşak başlı anlamlarına gelen mülayim sözcüğünün Türkçe için de kullanımı ve anlamı Arapça ile aynı olan mülayim kelimesi “uyumlu, sakin ve yumuşak başlı” anlamlarına gelmektedir.  Bir kişinin ne kadar sakin ve uyumlu olduğundan bahsetmek istediğinizde uzun zamandır sıkça kullanılan ve genellikle anlamını düşünmekte zorlanılmayan kelime olan mülayim kelimesini kullanabilirsiniz. Bir kişinin özelliğinden, huyundan, tavrından bahsedecekseniz olumlu anlamda mülayim kelimesi kullanarak bu kişiyi kolayca tarif ve ifade edebilirsiniz.

İSİM OLARAK MÜLAYİM KELİMESİ

Bir kişinin özelliği, kişiliği ve huyundan bahsederken mülayim kelimesinin kullanımının uygun olmasının yanı sıra aynı zamanda yeni doğan bebeklerde ve çocuklarda sıkça rastlanabilen bir kelime ve isimdir mülayim kelimesi. Çok sık rastlamıyor olsak da ebeveynlerin çocuklarında görmek ve duymak istediği bir isimdir mülayim ismi. Kişinin isminin onun gelecek hayatını yansıtacağını, kaderini belirleyeceğini, adı gibi ömrü olacağını ve adı ne ise kendisinin de öyle olacağını öne süren batıl inançlar ışığında böyle güzel ve olumlu bir anlamı olan mülayim kelimesinin aileler tarafından çocukları için tercih edilmeye açık olduğunu söylemek elbette ki mümkün.

MÜLAYİM KELİMESİ KUR’AN’DA GEÇER Mİ? KUR’AN’DA MÜLAYİM KELİMESİ VAR MIDIR? İŞTE CEVABI!

Her ne kadar olumlu, güzel, hoş, tercih edilen ve Arapça kökenli bir isim olsa da mülayim kelimesini Kur’an-ı Kerimde görmemiz ve bulmamız mümkün değildir. Asıl anlamının dışında mülayim kelimesi erkek ismi olarak kullanılabilir. Kız ismi olarak çok da uygun görülmemektedir.

 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments