in

Uyumamak İçin Ne Yapmalıyım?

Uyumamak İçin Ne Yapmalıyım?

Uyku; insanların hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Günlük olarak yetişkinlerin en az 6 saat, çocukların ise en az 8 saat uyumaları gerekir. Ancak bazen önemli durumlar olabilir ve uyumamanız gerekir. Yetiştirmeniz gereken bir ödev, çalışmanız gereken bir sınav, arkadaşlarınızla geçireceğiniz bir zaman sizin uykunuzdan fedakarlık etmenizi gerektirebilir. Böyle durumlarda uykunuz gelse bile kendinizi aktif tutarak uykunuzu açabilirsiniz. Peki ama uyumamak için ne yapmalıyım diye soruyor olabilirsiniz. Yapmanız gereken şeyler oldukça kolaydır ama çok da etkilidir.

Uykunun Gelmemesi İçin Yapılması Gerekenler

Günlük koşturmalar içinde insanlar oldukça fazla yorulurlar. Ancak günün sonunda uyku insanların dinlenmesi için çok önemli bir yer tutar. Bazı günler yetiştirilmesi gereken işler, ödevler olabilir ve o gün hiç uyumamamız gerekir. Böyle durumlarda bazı küçük ipuçları ile dinç kalabilir ve uyku sorunu yaşamadan günü tamamlayabilirsiniz.

İlk olarak yapmanız gereken oturduğunuz odanın iyi havalandırılmış olmasıdır. İyi havalandırılmış bir odada uykumuzun gelme olasılığı çok daha düşüktür. Bunun nedeni de vücudun oksijensiz kalması durumunda uykusunun daha fazla gelmesidir ancak herhangi bir camı açtığımızda dışarıdan oksijen almanız uykunuzun açılmasına neden olur. Ayrıca uykumuzun gelmesi durumunda kahve içerseniz yaklaşık olarak 3 saat kadar daha uyku sorunu yaşamazsınız. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta Türk kahvesi içmeniz gerektiğidir.

Vücudun uzun süre hareketsiz kalması uyku moduna geçmesine neden olabilir. Bu nedenle belli aralıklarla yürüyebilir veya hareket edebilirsiniz. Vücudumuzu aktif tutmanız uykunuzun daha geç gelmesine yardımcı olur. Işığın az olduğu ortamlarda bulunmak uyku seviyenizi daha da arttırır. Bu nedenle bulunduğunuz ortamın aydınlık olmasına özen gösterin.

Ayrıca bulunduğunuz ortamın aşırı sıcak olması vücudunuzun gevşemesine ve uykunuzun gelmesine neden olur. Hafif serin olan yerler insanların daha dinç ve uyanık kalmasına yardım eder. Yavaş ve durağan müzikler uykumuzun gelmesine neden olurken hareketli ve enerjik müzikler uykunuzun açılmasına neden olur. Tüm bunlara dikkat etmeniz durumunda uykunuzu belirli bir süre daha kontrol altında tutabilir ve uyanık kalabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments