in ,

Kedi Gece Miyavlıyor İse Bu Ne Anlama Gelmektedir?

Kedilerin miyavlamalarının insanların üzerinde rahatlatıcı bir his bıraktığını, bizlere çok iyi geldiğini her birimiz biliriz. Zaten kediler de kendi doğalarına uygun şekilde oldukça naif olabilecek canlılardır. Genel olarak kendi hallerinde takılmayı sevmelerinin yanı sıra, kendileri ile ilgilendirmeyi ve çoğu zaman şımarıklık yapmayı da çok severler. Yalnız gün içerisinde olduğundan daha çok bir şekilde kedi gece miyavlıyor ise bu duruma da dikkat etmenizde fayda vardır.

Her birimiz biliyoruz ki onların da kendilerine has isteklerini, sorunlarını anlatma şekilleri vardır. İşte bunlardan biri de kedi gece miyavlıyor dememizde saklıdır. Çünkü kedi gece miyavlıyorsa mutlaka bir durum olduğu ortadadır. Her şey yolunda olduğunda bir kedinin gece miyavlaması çok görünen bir durum değildir. eğer kediniz gece sürekli miyavlıyorsa onun ne anlatmak istediğine kulak vermelisiniz.

Kedi Gece Neden Miyavlar?

Kedi gece miyavlıyor ve bunu sürekli olarak hiç durmadan yapıyorsa sorun illaki büyük bir şey olacaktır diye bir durum yok. Ö yüzden net bir biçimde doğrusunu öğrenmeden endişelenmenize gerek yoktu. Kediler bazen sadece canları sıkıldığı için bile miyavlarlar ve böylece belirgin bir biçimde ilgi isterler.

Sizinle oyun oynamak istedikleri için de miyavlıyor olabilirler. Bu da olabilecek normal nedenlerden birdir. Ek olarak kediniz size kendisi ile ilgili unuttuğunuz bir şeyleri de hatırlatmaya çalışıyor olabilir. Örnek olarak karnı aç ya da susamış olabilirler. Bu gibi durumlarda mama verip vermediğinize, kabında suyu bitmiş mi diye kontrollerinizi yapmanızda yarar vardır.

Kedi Gece Miyavlıyorsa Ne Yapılmalı?

Sizi endişeye düşürecek şekilde kedi gece miyavlıyor ise bunun nedeni herhangi bir yerinin ağrıyor olmasından kaynaklı da olabilir. Ya da kedinizde sizin fark edemediğiniz bir psikolojik problem var olabilir. Bu durumda önceden yaşadığı bir travmanın sonucu, yeni bir düzen içerisine girme gibi bir sürü sebebe bağlanabilmektedir.

Böyle bir durum ile karşı karşıyasınız da aslında çoğunlukla nedeninden çok ne yapılması gerektiğine odaklanmanız sizin için çok daha faydalı olabilmektedir. Çünkü hiç farkına varamayacağınız bir rahatsızlıktan dolayı da kedi gece miyavlıyor olabilir ve bunu bir nedene bağlamanın en hızlı ve kolay yolu da çok geçmeden bir uzmana görünmenizdir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments