in ,

Kedi Yaşının Hesaplanması nasıl yapılır, bilmeniz gerekenler

Kedi yaşının hesaplanması konusu aslında kedilerini sonradan sahiplenenlerin, sokaktaki kedilerin bakımlarını üstlenenlerin, kediler hakkında bir şeyler araştırmayı sevenlerin en çok merak ettiği konulardan biri sayılıyor. Çünkü kediler, tıpkı bizler gibi belirli evrelerden geçerek olgunluk seviyesine   erişiyorlar. Bu seviyeye ulaşana kadar da yine aynı bizler gibi uygulanması gereken bazı durumlar da var.

Diğer yandan bizimle beraber yaşayan kedimizin ne kadar ömrünün kaldığını anlayabilmemiz için de yaşını bilmemiz az çok bize bir fikir kazandırabilecektir. Elbette kedinizin ne zaman doğduğunu biliyorsanız yaşını hesaplamanız, onun için gerekli olan her şeyi tam zamanında yapmanız mümkündür. Ancak sonradan sahiplendiyseniz ve sözü geçen kedi, daha yeni tanıştırdınız bir evcil hayvansa bu konuyu araştırmanız da elbette gereklidir. Tabii ki kedinizin yaşını belirlemeniz için en etkili yöntem bir uzmana başvurmak olsa da sizin de kendi gözlemlerinizle bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Kedileri Gözlemleyerek Onlar Hakkında Fikir Sahibi Olmak!

Dediğimiz gibi gözlemlere başvurarak kedi yaşının hesaplanması gayet mümkün ve birden çok noktadan anlaşılabilir bir durumdur. Bunlara birkaç örnek vermemiz gerekirse mesela yeni doğmuş bir kedi daha yeni doğan özelliğinden çıkmamışsa gözleri de haliyle daha tam olarak açılmamıştır. Bu da kedinizin en az yedi en fazlada on dört günlük olduğunun net bir belirtisidir. Yani buradan kedinizin daha bir bebek olduğunu anlayabilirsiniz.

Eğer kediniz henüz daha sağlam bir görüş kabiliyetine sahip değilse buradan da kaç haftalık olduğunu anlama şansınız bulunmakta. Ek olarak kediniz eğer gözlerinin rengi belirgin bir şekilde görünüyorsa onun şu anda iki aynı doldurmuş olduğunu da anlayabilirsiniz. Ki aslında kedinizle sadece görüş teması kurarak bile anlaşmanız mümkündür ancak bunun için gerekli bilgilere de sahip olmanız gereklidir.

Kedilerde Belirgin Olan Mesajlar!

Zamanla bir aile olarak görmeye başladığınız kedinizin, her sorununun farkında olabilmek, yaşadığı sıkıntıları ya da dönemleri kavrayabilmek için öncelikle hangi dönem içerisinde olduğunu bilmemiz ve bu dönem içerisindeki ihtiyaçlarının da farkında olmamız gerekir. Bunun için de aslında kedi yaşının hesaplanması, yaşını bilmemiz en önemli faktörlerden birisidir. Bu yüzden de kedilerinizin size dişlerinin görünüşüyle, gözleriyle, fizik yapıları ile verdiği tüm mesajları takip etmeniz de önemlidir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments