in

Günde Kaç Squat Yapılmalı Kadın

Günde Kaç Squat Yapılmalı Kadın

Bacak ve kalça şekillendirmek için kullanılan en yaygın hareketlerden biri squat denebilir. Hem kadınlarda hem erkeklerde çok faydalı sonuçlar sağlar. Günde kaç squat yapılmalı kadın erkek arasında fark var mı gibi sorular ise merak edilmektedir. Squat sayısı kişinin vücut yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin bacaklarında kas oranı fazla olan kişiler daha kısa sürede istedikleri görünüme kavuşabilirler.

İçerik Tablosu

Squat yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta hareketi tam olarak doğru bir şekilde yapmaktır. Pek çok farklı squat çeşidi olsa da en bilineni klasik olanıdır. Bu klasik çeşidinde ayaklar omuz genişliğinde açılmalı ve parmaklar tam karşıyı göstermelidir. Çömelme hareketi yapılırken sanki dizlerin önünde bir duvar varmış gibi bacaklar sabit kalmalıdır. Geriye doğru kalça gücünden yararlanılarak çömelme hareketi yapılmalıdır.

Squat Çeşitleri Nelerdir?

Günde kaç squat yapılmalı kadın okuyucuların merak ettiği konulardan biridir. Bu noktada farklı squat çeşitlerini bilmek ve bu çeşitlerin de hangi bölgelerde daha etkili olduğunu bilmek gerekmektedir. klasik squat hareketi kalçanın arka bölgesini üst bacak kaslarını güçlendirir ve şekillendirir. Sumo squat olarak bilinen çeşidinde ise kalçanın yan kısımları, iç bacak ve dış bacak kaslarında şekillenme meydana gelir. Narrow squat olarak bilinen çeşitte ise bacaklar tamamen kapalı olarak çömelme yapılmaktadır. Bu çeşitte alt bacak kasları, üst bacak ve kalça üst kısımlarında şekillenme meydana gelmektedir.

Squat Sayısı Önemli Midir?

Günde kaç squat yapılmalı kadın okuyucular tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Bu sorunun tam olarak net bir cevabı bulunmamakla birlikte mantıksal bir planlama uygulanabilir. Öncelikle squat için vücudun kas ve yağ oranına dikkat edilmelidir. Kas oranı yüksek kişiler daha yüksek sayı ile başlayabilirler.

Şekillenme kısa sürede oluşmaz. Bu nedenle her gün düzenli olarak belli sayılarda squat yapılmalıdır. Ayrıca vücudun zorlanması önemlidir. Yani uyguladığınız squat sayısında vücudunuz zorlanmıyorsa artış zamanınız gelmiş demektir. Sayıda artış yaparak vücudun daha çok zorlanmasına her zaman dikkat etmelisiniz. Squat kalça ve bacakları şekillendirmede çok başarılıdır. Ama yine de tek başına yeterli değildir. O nedenle haftada 2-3 gün kardiyo egzersizi de yapılmalıdır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments