in

Askerde Şap Var Mı

Askerde Şap Var Mı?

Askerliğin toplumumuzda son derece büyük bir önemi ve anlamı bulunmaktadır. Askere gitmeyi kendisine vazife olarak bilen her birey sağlıklı bir şekilde ve gururla askerliğini yapmak ister. Toplumumuzda askerliğin çok büyük bir gurur vesilesi olduğu ve bireylerin askere gitmek için bugünün sabırla bekledikleri bilinmektedir. Askere giden veya gitmek üzere olan bu vatani görevini yapmak isteyen bireylerin kafalarında birtakım sorular bulunmaktadır. Bu sorulardan en önemlisi de askerde şap var mı? sorusudur. Bilindiği gibi askerlik vazifesini yerine getirirken bireyler onlarca erkeğin içerisinde uzun süre vatani görevlerini yerine getirirler. Bu esnada da cinsel dürtülerinin baskılanması için askerde yemeklere şap kullanıldığı ve atıldığı iddia edilmiştir.

İçerik Tablosu

Şap nedir?

Askerde şap var mı? sorusuna cevap vermeden önce şapın ne olduğuna dair bilgi vermek gerekir. Şap potasyum sülfat ve alüminyumdan oluşan bir tip bileşendir. Şap genellikle tuzağı ya da şekere benzeyen renksiz bir toz görünümündedir. Bu bileşimin halk arasında cinsel arzuları bastırdığı iddia edilmektedir. Öte yandan askerlikte farklı cinsel tercihleri olabilecek erkeklerin de yer alacağı düşünülürse askerlik görevi yerine getirilirken yemeklerde şap kullanılması kulağa mantıklı gelebilir. Oysa yapılan araştırmalar ve bu anlamda yetkililerin açıklamaları askerlikte şap olarak tanımlanan renksiz bir tozun kullanılmadığı yönündedir.

Şap gerçekten cinsel isteksizliğe neden olur mu?

Askerde şap var mı? sorusunu sorarken bireylerin araştırılması gereken en temel konulardan biri de şapın gerçekten cinsel isteksizliğe sebep olup olmadığıdır. Bu durumda şap eğer gerçekten cinsel isteksizliğe sebep olmuyor ise yemeklerde bulunup bulunmamasının bu anlamda bir anlamı kalmaz. Gerek yazılı basında gerekse görsel medyada bu anlamda açıklamalar yapan birçok bilim insanı şapın herhangi bir cinsel isteksizliğe neden olmadığı yönündedir. Elbette bu şartlar altında şapın böyle bir etkisinin olmadığı düşünülürse silahlı kuvvetler mensuplarının yemeklerinde bu amaç için şap kullanmasının mantıklı olmadığı ve bunun bir şehir efsanesi olduğu ortaya çıkar. Öte yandan bu şehir efsanelerinin farklı boyutlara geçmiş yönleri de mevcuttur. Örneğin yemeğe limon sıkmak bu yöntemlerden biri olarak söylense de gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments