in

10 Bin Adım Kaç Kalori Yapar?

Kaç adım kaç kalori yaktırır, kaç adım kaç km, kaç adım kaç dakikada atılır, bir kilo vermek için kaç adım atmalıyım, 1000 (bin), 5000 (5 bin) adım kaç kalori yaktırır. 10 bin  adım kaç kalori yapar, günlük ne kadar adım zayıflatır?  Gibi pek çok soru insanların aklına gelmektedir.

İçerik Tablosu

1 kilo zayıflamak için günde kaç adım atmalıyız sorusu kilo verme süresinde yalnızca diyet değil bunun yanı sıra spor yaparak hem sağlık açısından iyi hem daha süratli kilo vermek istemekte olan her kişinin çok kafasını kurcalayan sorulardan yalnızca biridir. Özellikle kilo vermeye başlamak için günde en az 10bin adım atılması yönünde bazı bilgiler yer almaktadır. kilo vermenizi desteklemek için günlük olarak atmış olduğunuz adım sayısı önemlidir.

En Kolay Egzersiz Nedir?

En basit ve en kolay egzersizlerden biri yürüyüştür ve yürüyüş ile zayıflamak ve sağlık açısından iyi bir hayata sahip olmak sandığınız kadar zor değildir. Tek yapmanız gereklilik gösteren istikrarlı olmak ve inanmak. Unutmayın her hoş şeyin başlaması için önce bir adım atmalısınız gerisi esasen gelecektir.

Yürüyüşe tertipli olarak devam etmek için motivasyon oldukça önemli, kendinizi inandırmanız ve arzulu olmanız hem yürüyüşlerinizi daha eğlenceli hale dönüştürecek hem de sağlığınızı koruyarak kilo vermiş olacaksınız. Yürüyüşünüzü daha eğlenceli hale getirmek için ise bazı önerilerimiz var. Örnek olarak müzik dinlemektir. Yürüyüş boyunca motive olmanızı sağlayacak müzikler sizi rahatlatır, gerginliğinizi alır ve zihninizi boşaltır. Başka bir seçenek ise sevdiğiniz eşiniz, arkadaşınız veya bir dostunuz ile yürüyüşlerinizi yapmak. Sevdikleriniz ile beraber çıktığınız yürüyüşlerin yeri farklıdır. Bu tür etkinlikler yürüyüşlerini sıkıcı ve mecburiyetini ortadan kaldıracak, daha çok zevk almanızı sağlayacaktır.

Atılan her adımın bedende harcadığı enerji miktarı aşağı yukarı olarak 0.05 kalori (kcal) değerindedir. Bu hesaplamaya göre adım rakamı ve yakılan kalori miktarları ayarlanabilmektedir. Bu şekilde hergün kaç adım atılarak ne kadar kalori yakılabilir bilebilirsiniz.

1000 (Bin) Adım Kaç Kalori Yaktırır?

1000 adım attığınızda aşağı yukarı olarak elli kalori (kcal) değerinde enerji harcamış olursunuz. Tabi atılan 1000 adımın hangi hızda atıldığı, bireyin kilosu, metabolizma hızı yakılan kalori miktarında değişikliklere neden olabileceği ihmal edilmemelidir. Ortalama baz alınarak yapılan hesaplamalara göre günde 1000 adım atmak bireyin hemen hemen olarak elli kalori yakmasına yardım eder.

1000 (Bin) Adım Kaç Km?

Adım kalori hesaplama hakkındaki merak uyandıran bir öbür soru da bin adım kaç kilometre sorusudur. Her bireyin adım uzunluğu birbirlerinden faklıdır. Bu değişikliğe birçok şey faktör olabilir. Bireyin bacak boyu, yürüyüş hızı vb. Örnek olarak 1 kilometre uzunluğundaki bir uzaklığı bir çocuk değişik sayıda adımlarken bacak uzunluğu daha uzun olmakta olan bir erişkin değişik sayıda adımlayacaktır. Bu farklılığı ön planda bulundurmak hesaplamanın daha hemen hemen bir değere sahip olmuş olduğunu göstermektedir. Yapılan genel hesaplamaya göre 1000 (bin) adım aşağı yukarı olarak 800 m ile bir km içinde uzaklığa denk geliyor.

 1000 (Bin) Adım Kaç Dakikada Atılır?

Adım rakamına göre yürüyüşün süresini hesaplamak için bireyin hızını bilmek icap eder. Eğer ki ağır tempoda yürüyor ise 1000 adım attığı dakika cinsinden yürüyüş süresi de parametreli olarak göstermektedir. Hızlı tempoda yürüyüş alışkanlığı olmakta olan bireylerin ise 1000 adımı atma süresi daha kısa olmaktadır. Buna göre;

 

  • Dakikada 80 adım gibi bir hızınız varsa yavaş tempolu adım atıyorsunuz demektir. Ve yavaş tempo ile yürüyüş yapan bir birey 1000 adım hemen hemen süre olarak 13 – 15 dakikada atar.
  • Dakikada 100 adım gibi bir hızınız varsa orta tempolu yavaş yürüyorsunuz demektir. Ve Orta tempo ile yürüyüş yapan bir birey ise 1000 adım hemen hemen olarak 10 – 12 dakika gibi bir vakitte atar.
  • Dakikada 120 adım atabilecek durumdaysanız tempolu bir adımınız var demektir. Tempolu yürüyüş ile 1000 adım atan bir birey aşağı yukarı olarak 8 – on dakika gibi bir vakitte yürüyüşünü tamamlar.

 5000 (5 Bin) Adım Kaç Kalori Yaktırır?

Günde tertipli olarak yürüyüş yapmaktadır ve her gün 5000 adım atıyorsanız o gün içerisinde harcadığınız enerji miktarı aşağı yukarı 250 kalori (kcal) değerine sahip olmaktadır.

 5000 (5 Bin) Adım Kaç Km?

Adım uzunluğunun yürüyüşteki uzaklığı ölçme mevzusunda değişkenlikler yaratabileceğinden bahsetmiştik. Buna göre yapılan genel hesaplamaya göre 5000 (bin) adım aşağı yukarı olarak 4 kilometre ile 4,5 km içinde uzaklığa eşit olduğu ortaya çıkmıştır.

 5000 (5 Bin) Adım Kaç Dakikada Atılır?

Dakikada hemen hemen olarak 80 adım atabiliyorsanız yavaş tempolu yürüyüş yapmaktadır olduğunuz manasına gelir. Ve yavaş tempo ile yürüyüş yaparak 5000 adım atan bir birey hemen hemen olarak 65 – 70 dakikada yürüyüşünü tamamlar.

Eğer ki dakikada hemen hemen değer olarak 100 adım atabiliyorsanız orta tempolu yürüyorsunuz demektir. Ve orta tempo ile yürüyüş ile 5000 adım atan bir bireyin yürüyüş süresi aşağı yukarı elli – 60 dakika aralığında hesaplanmıştır.

Daha çabucak yani dakikada hemen hemen 120 adım atabilecek hıza sahip iseniz tempolu bir yürüyüş yaptığınız manasına gelir. Ve tempolu yürüyüş ile 4000 adım atan bir birey aşağı yukarı olarak 40 – elli dakika gibi bir süre aralığında yürüyüşü tamamlamış olur.

 10000 (10 Bin) Adım Kaç Kalori Yaktırır?

Uzmanlar tarafından da sıklıkla dile getirilen hem zayıflamada hem de sağlık açısından iyi bir yaşam için en efektif yürüyüş seviyesi olarak görülen 10 bin adım kaç kalori yaktırır.

Günde 10 bin atarak harcayacağınız kalori miktarı aşağı yukarı olarak beş yüz kalori (kcal) değerindedir. Bir kilo vermek için her gün tertipli olarak 10 bin adım attığınızda iki hafta içinde en düşük 1 – 1,5 kilo zayıflayabilirsiniz.

 10000 (10 Bin) Adım Kaç Km?

Kaç adım kaç kilometre hesaplamalarına göre 10000 (10 bin) adım aşağı yukarı olarak 8 kilometre ile 9 km içinde uzaklığa eşittir.

 10000 (10 Bin) Adım Kaç Dakikada Atılır?

 

Dakikada 80 adım ile yavaş tempolu yürüyorsanız 10000 adımı hemen hemen olarak 120 – 130 dakikada atabilirsiniz.

Dakikada 100 adım ile orta tempolu yürüyorsanız şayet 10000 adımı hemen hemen olarak 100 – 120 dakika gibi bir vakitte tamamlamış olursunuz. Dakikada 120 adım ile tempolu bir yürüyüşünüz var ise 10000 adımı aşağı yukarı 80 – 90 dakika aralığında tamamlarsınız.

 10000 Adım Kaç Kilo Zayıflatır?

Günlük tertipli olarak 10000 (10 bin) adım atmak beş yüz kalori yakar ve 2 haftanın günleri içinde 2,2 – 2,4 kilo zayıflatır. Bu değerler oldukça yüksek değerler olmaktadır ve her insanın oldukça düzenli bir şekilde yürüyüş yapmasının gerekliliğini göstermektedir. Bu yürüyüşler sayesinde oldukça hızlı bir şekilde kilo verebilir ve hızlı bir şekilde sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Genel anlamda düzenli yürüyüş yapan insanlarda kanser ve benzeri hastalıkların sıklığı düzenli yürümeyen insanlara kıyasla oldukça düşük olmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments