Gaz sancısı gebelik döneminde kadınların yaşadığı en önemli sorunlardan birisidir. Ciddi sıkıntılar ve huzursuzluk yaşatan gaz sorunu anne adaylarının aklına hep aynı soruyu getiriyor. Benim bu yaşadığım sancı ve sıkıntıları acaba karnımdaki bebeğim de yaşıyor mu? Acaba bebeğimin de karnımda gaz sancısı olur mu? Ve anne karnında bebek gaz çıkarır mı?
Bu sorudan önce anne adaylarının bilmesi gereken önemli detaylar bulunuyor. gaz sancısının neden ve nasıl oluştuğu konusunda bilgi sahibi olan anne adayları bu detaylara dikkat ettiği taktirde gaz sancıları çok daha hafif ve yok denebilecek kadar az düzeyde olabiliyor.
Peki, anne adaylarında gaz sancısı nasıl oluşuyor? Bunun için bilimsel olarak 2 farklı neden sunuluyor. İşte detaylar;
- Hava yutulması sonucu gaz sancısı meydana gelebiliyor. Hava yutan anne adayları bu gazın bir kısmını geğirme şeklinde dışarı atabilirken kalan bir kısım gaz aşağı doğru inerek kalın bağırsaklardan çıkabiliyor.
- Veya en sık görülen neden olarak yeterince sindirilemeyen ve gaz yapan besinlerin tüketilmesi yer alıyor. Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde yoğun gaz sancısı yaşamak istemiyorsa beslenme şekillerine ve ne yediklerine özen göstermesi gerekiyor. Gaz yapan besinlerden uzak durmak bu sorunun büyük ölçüde giderilmesine destek oluyor.
Anne adayları yoğun gaz sancısı yaşadığında acaba aynı sorunlar bebek için de geçerli oluyor mu? Anne karnında bebek gaz çıkarır mı?
Anne karnında bebeklerin bağırsak gelişimleri tamamlanamıyor. Doğumdan sonra da bağırsak gelişimleri devam ediyor. Bu gelişim anne karnında tamamlanmadığı içim bebeklerin gaz çıkarma gibi bir durumu söz konusu olmuyor. Ancak bebeklerin bağırsak gelişimi doğduktan sonra tamamlandığı için, bebeklerin gaz sorunu ve gaz çıkarması doğduktan sonra başlıyor. Anne karnında bebek gaz çıkarır mı, gaz sancısı olur mu diye merak eden anne adayları için bu tür bir tedirginlik yaşamanıza gerek kalmıyor.