BEBEKLER VE GÖSTERMİŞ OLDUĞU GELİŞİM SÜREÇLERİ
Bebeklerde Diş Çıkarma Ne Kadar Sürer?
- Bebeklerin ilk dünyaya geliş anından itibaren gelişim evreleri başlamakta olup sürekli olarak bir gelişim içerisinde olmaktadırlar.
- İlk doğmuş oldukları anlar da daha bir aylık olmadıkları o süreç de gözlerini bile açamaz ve de insanları net bir şekil de göremezler. Sadece annelerini sesinden dolayı algılar diğer çevresindeki insanlara karşı bilinç oluşmamaktadır.
- Bir aylık sürecin sonunda gözlerini artık açıp insanları net bir şekil de görüyor sese ve de görüntüye tepki verme haline gelmiş oluyor.
- İkinci ayında bebekler de aslında daha çok ses çıkarma ve de gülme eylemi gözüküyor.
- Genellikle her bebek beşinci aya girmiş olduğunda oturmaya başlar. Bazıları destek alarak bazıları da desteksiz bir şekil de oturabilir.
- Bu süreçler böyle devam ederken bebek altıncı aya gelmiş olduğu zaman ek gıdaya geçiş dönemi başlamakta oluyor. Ve artık mamanın ya da anne sütünün yanı sıra sebze ve de meyve tüketebiliyor. Bu da aslında bebeğiniz büyümüş olduğunu yavaş yavaş artık iyice geliştiğini anlamanıza yardımcı oluyor.
BEBEKLER DE DİŞ ÇIKARMA NE KADAR SÜRMEKTEDİR?
- Bebekler de diş çıkarma cinsiyete göre erken olabilmektedir. Kız bebekler de daha erken çıkıyor iken erkek bebeklerde daha geç çıkabilir.
- Genellikle altıncı aydan itibaren diş çıkarma sel akması ve de kaşıntı ile kendini belli ederek üç yaşına kadar devam eder.