İnsanların çoğu toplum içerisinde doğru ya da yanlış olduğunu bilmediği tabirlere inanarak kalıplaşmış kelimeleri ve cümleleri gerçek sayarlar. Bu yüzden de aslında çoğu bilgi konusunda yanılırlar. Bunlardan biri de kedi nankör müdür diye sorduğumuz sorudur. Çünkü aslında kediler nankör hayvanlar değillerdir. Diğer evcil hayvanlardan farklı olarak daha özgür bir yapıya sahip olmaları onları nankör yapmaz. Ancak bu özgür tavır insanlar tarafından nankörlük olarak adlandırılmıştır. Ve çok uzun yıllardan bugüne gelen bu inanış kalmıştır.
Özellikle de Ecrin hayvanlar arasında köpeklerle kıyaslanmaları hiç de doğru bir tavır değildir. Çünkü köpekler kendi doğalarına uygun olarak insanlarla daha bire bir yaşam içerisindedirler ve onlara bağlı olarak yaşamak köpekler için oldukça normal bir davranıştır. Kedilerse bu noktada daha farklı olduklarından ötürü kedi nankör müdür tarzı sorulara maruz kalırlar. Oysa bu tam anlamıyla bir yanlış anlaşılmadır.
Kedilerin Kendilerine Has Tavırları Hakkında
Kedilerin onlar için kedi nankör müdür tarzı soruların sorulmasına neden olan tavırları aslında kendilerine ait yani yaban hayatından onlara kalmış olan refleksleri ile alakalı bir durumdur. Çünkü kediler insanlardan bağımsız olarak özgür davranışlar sergilemeye oldukça müsaitlerdir. Zaten çoğu davranışları da doğadaki yaban hayatına uyumlu şekilde ortaya çıkmaktadır. Kediler aslında çok da uzun sayılabilecek bir dönemdir insanlarla beraber değillerdir.
Kedilerin İnsan Hayatındaki yeri
Yaklaşık 3000 yıla yakın bir süredir bu düzen içerisine giren kediler yapı olarak doğaya ait tavırlar sergilerler ve bu oldukça normaldir. Hatta kediler tam da yaban hayatına uyum sağlayacak şekilde agresif tavırlarda takılabilirler. Çoğu zaman çevrelerindekilere saldırgan tavır takınmaları, bir yerleri tırmalama istekleri de tamamen bu nedene dayalı faktörlerdir. Ve bu durum aslında kedi nankör müdür diye sorulmasının da asıl nedenidir.
Çünkü kediler genel olarak insanlara bir yakın bir uzak tavır sergiler, köpeklerden farklı olarak çoğu duruma kendileri karar verirler. İnsanlar tarafından fazla şekilde eğitilememelerinin de temel nedeni de budur aslında. Onlar çoğunluk olarak doğaya, kendilerine uygun hareket eden varlıklardır. Yine de bunların hiçbiri onları nankör yapmaya yetmez. Çünkü yaşam kodlaması, kendi yaşam şekillerinin nankörlük olarak algılanmasına neden olmamalıdır.